Sjukvårdsregion Mellansverige arrangerade årets RCC Sam dagar 23 – 24 maj, 2023 i Uppsala slott

I förra veckan arrangerade RCC Mellansverige årets traditionella möte för RCC i Samverkan.  Alla sex sjukvårdsregioner samlades i Uppsala slott med runt 250st RCC anställda för att bland annat lära sig mer om vad som är på gång inom cancervården, vad EU:s cancerplan betyder för RCC och hur arbetet med cancerstrategin påverkas i och med kompetensbristen som är cancervårdens största utmaning. Det var ett späckat program med möjlighet att delta i både gemensamma, men också parallella sessioner. Mötet öppnades av Miriam Söderström, statssekreterare i Socialdepartementet tätt följd av Johan von Knorring, regiondirektör i region Uppsala och Johan Ahlgren verksamhetschef RCC Mellansverige.  Ingela Franck Lissbrant presenterade NPCR med titeln ”NPCR-storyn”. På bara 30 minuter lyckade Ingela berätta en enastående historia om registrets helhet kopplat till patientperspektivet och hur hon en dag fick ett sms från en patient med orden ”Tack Ingela för att du höll din del av dealen”. Det var många som i efterhand kommenterade presentation med insikten av hur arbetet inom ett kvalitetsregister kan användas på allra bäst sätt utifrån patientens behov och hur viktigt det är att arbeta för gemensamma mål. Kjell Ivarsson, Nationell cancersamordnare SKR avslutade mötet med att presentera årets processledare och kontaktsjuksköterska inom respektive sjukvårdsregion för att sedan lämna över stafettpinnen till RCC Sydöst 2024.

Stort tack RCC Mellansverige för ett väl genomfört och fint arrangemang blandat med viktiga föreläsningar, skratt och fina uppträdanden!

Senaste nyheterna

21.09.2023

Inrapportörsmöte i onkologi i Uppsala

Förra veckan genomfördes inrapportörsmötet för onkologin på Hotel Gillet i Uppsala 11–12 september. Strålformuläret har...

16.09.2023

Inrapportörsmöte urologi i Uppsala

Årets inrapportörsmöte i urologi har i sedvanlig ordning gått av stapeln på Hotel Gillet, Uppsala...

07.09.2023

NPCR besökte Helsingborg – och Ängelholms sjukhus inför uppstart av pilottest för nationella diagnostikmallar.

I förra veckan besökte delar av arbetsgruppen för nationella diagnostikmallar Urologiska kliniken i Helsingborg och...

Helsingborgs lasarett pilottestar en ny digital lösning vid prostatacancerutredning