Regionalt vårdprocess- och omvårdnadsgruppsmöte

Den 11 maj arrangerade sjukvårdsregion Väst Regionalt vårdprocess- och omvårdnadsgruppsmöte för prostatacancer på Hotel Opera i Göteborg. Närmare 50 personer deltog bland annat urologer, onkologer och kontaktsjuksköterskor samt patientrepresentanter. Programmet var utformat av Jon Kindblom, onkolog och regional processägare, Marianne Sanderoth och Sofia Nordgren kontaktsjuksköterskor och omvårdnadsordföranden.

Vi fick lära oss mer om Organiserad prostatacancertestning (OPT) i VGR av Rebecka Arnsrud Godtman, urolog. Jon Kindblom uppdaterade oss om nyheter i det nationella vårdprogrammet och om RMR och Åsa Jellvert, onkolog berättade om prediktiv genetisk testning – PARP-hämmare. Nina Hageman, koordinator för NPCR var även på plats för att berätta om nyheter kring NPCR:s arbete. På snabba 45 minuter gick vi igenom senaste releasen av IPÖ v. 11.0, nationella strukturerade diagnostik mallar för MR, biopsi och patologi, primärregistrets utveckling och nyttan med PROM och hur man kan använda svaren tillsammans med patienten för en kvalitativ och utvecklande vård.

Sedan hösten 2022 har NPCR nu besökt sjukvårdsregionerna Norr, Stockholm/Gotland, Sydöst, Skåne och Väst och deltagit på viktiga, roliga och intressanta möten där vi har fått lära oss om hur man på klinikerna arbetar med NPCR och RCC:s kunskapsstöd och om vad som fungerar bra och vad som behöver förbättras.  Vi har även fått möjlighet att berätta om vad NPCR kan erbjuda klinikerna gällande implementering, utbildning och efterregistrering av patienter i IPÖ för att klinikerna ska komma igång eller öka användningen av kunskapsstöden.

Senaste nyheterna

21.09.2023

Inrapportörsmöte i onkologi i Uppsala

Förra veckan genomfördes inrapportörsmötet för onkologin på Hotel Gillet i Uppsala 11–12 september. Strålformuläret har...

16.09.2023

Inrapportörsmöte urologi i Uppsala

Årets inrapportörsmöte i urologi har i sedvanlig ordning gått av stapeln på Hotel Gillet, Uppsala...

07.09.2023

NPCR besökte Helsingborg – och Ängelholms sjukhus inför uppstart av pilottest för nationella diagnostikmallar.

I förra veckan besökte delar av arbetsgruppen för nationella diagnostikmallar Urologiska kliniken i Helsingborg och...

Helsingborgs lasarett pilottestar en ny digital lösning vid prostatacancerutredning