Inrapportörsmöte onkologi i Uppsala

Förra veckan genomfördes inrapportörsmötet för onkologin på Hotel Gillet i Uppsala 11–12 september. Strålformuläret har under året genomgått en extensiv revidering och under dagarna guidade registeradministratör Lena Pettersson oss i formulärets olika variabler med tolkningar för korrekta registreringar. Under dagarna fick vi intressanta föreläsningar av Jon Kindblom, onkolog på Sahlgrenska Universitetssjukhus kring strålbehandlingens effekter och biverkningar. Marie Hjälm Eriksson, onkolog på Capio S:t Görans sjukhus föreläste bland annat om onkologiska studier som är på gång inom onkologin.

NPCRs-ordförande Ingela Franck Lissbrant tackade alla deltagare för mycket gott samarbete under åren och meddelade samtidigt att detta vara hennes sista uppdrag för registret. Ingela har valt att avgå som NPCR ordförande och kommer att ägna sin tid framöver att utveckla den onkologiska verksamheten i Halland.

Senaste nyheterna

03.11.2023

November månad för Mustaschkampen

I år klipptes bandet för Mustaschkampen på restaurang Sturehof i Stockholm med temat ”Anhöriga”. Efter...

02.11.2023

Bättre diagnostik med MR före biopsi hos män med förhöjt PSA – en populationsbaserad studie

Magnetresonanstomografi (MRT) av prostata har i randomiserade studier visat att färre män behövde biopseras, biopsier...

24.10.2023

Här behandlas prostatacancer – med nya digitala metoden – P4 Malmöhus

Lyssna på inslaget i P4 Malmöhus via länken nedan Här behandlas prostatacancer – med nya...