TILLBAKA TILL ÖVERSIKT

Fjärde nationella mötet för patientöversikten prostatacancer (PPC)

Den 4:e och 5:e november hade PPC sitt nationella möte för fjärde året i rad. Under två intensiva dagar bjöds det på inspirerande föreläsningar om nyttan med PPC och att man nu planerar att genomföra en tidsstudie med hypotesen att man sparar tid genom att använda PPC.

Eskil Degsell som deltar i PROM-utvecklingen för IPÖ berättade om vikten av att få med patientens röst i mötet genom att använda PROM-enkäter. Vi fick även information om hur vi kan samverka med patientföreningar för att utveckla det nationella användandet av PPC.

Vi fick en inblick i den fortsatta utvecklingen av PPC tidig och övergången från nuvarande PPC till de generiska patientöversikterna på INCA (IPÖ). Likt förra årets möte hölls en workshop i hur man på hemmaplan skulle kunna införa och komma igång med användandet av patientöversikten.

Är din klinik intresserad av att komma igång med PPC eller om ni behöver hjälp med att uppdatera rutiner för maximal användning av PPC får ni gärna kontakta vår koordinator Nina Hageman via mail på nina.hageman@sll.se.

Om du är intresserad av att delta på nästa års möte ska du hålla utkik på NPCR:s hemsida under ”Patientöversikt prostatacancer (PPC)” ⇒ Utbildning

Bild på kursens deltagare